Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Digitale transformatie en ultieme beleving combineren

Digitale transformatie en ultieme klantbeleving. De afgelopen 2 jaar heb ik samen met een marketeer opgetrokken en hebben we eindeloos gesproken over de toekomst van sales en marketing.
Alles gelezen hierover wat er maar te vinden was en hebben we onze 2 werelden samen ingezet voor onze klanten. En ik ben zelf verrast over ons enorme succes. 

Sales en marketing kunnen niet meer zonder elkaar. Dat is onze overtuiging. Het gebruiken van digitale marketingprocessen in samenwerking met de kracht van mensen en middelen maakt dit enorm succesvol.

Bedrijven worstelen met de digitale transformatie

Dat onlinemarketing en een goede inbound strategie niet meer weg te denken is weten veel bedrijven wel. Tja nu komt er een maar. Hoe zij dit succesvol in kunnen zetten is nog vaak een zoektocht.

Klanten willen beleving. 

De beleving online en offline dient een perfect marketing/sales mix te zijn. Vanaf de eerste ingrediënten, tot de deal die aan tafel gesloten wordt staat de unieke beleving van de klant centraal. Ik durf te zeggen dat 85% van de business to business bedrijven zich meer op het online stuk zouden moeten begeven. Je wil natuurlijk weten waarom ;) Omdat 81% zijn zoektocht start op internet.

Het is cruciaal om sales en marketing te begeleiden bij het proces die de klantreis heet (waarschijnlijk zegt dit jullie wel wat)?Door een goede samenwerking tussen marketing en sales ontstaat een verkoopsysteem dat werkt voor nu en in de toekomst.

Hierdoor blijf je zakelijk aantrekkelijk voor je klanten. 


Wij hebben zeer goede resultaten behaald en we gaan hier zeker mee door (het smaakt naar meer). Jouw klanten doen meer en meer online en hoe meer je doelgroep in kaart hebt en verdiept in hun uitdagingen hoe meer mensen je raakt.Ga er maar vanuit dat het grootste deel van jouw klanten niet zoekt naar een product of dienst maar naar een oplossing. 

Van groot belang is het helder krijgen van de doelstellingen en de juiste processen en middelen gebruiken. Meten = weten en dit doen wij dan ook veelvuldig.Content als brandstof

Je hebt wel de juiste mensen en middelen nodig om ervoor te zorgen dat door een helder doel de resultaten worden behaald die nodig zijn. Niet de hoeveelheid maar de kwaliteit van content afgestemd op specifieke doelgroepen zijn het allerbelangrijkste. Ik omarm de digitale transformatie en ik voorzie een tijdperk met volop kansen voor diegenen die ze weten te benutten.

Zie jij de digitale transformatie als een kans of als bedreiging? Let's talk