Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Waarom het slim is om Social Selling in te zetten in je verkoopproces

In deze tijd is één ding duidelijker dan ooit, als je in verkoop online niet zichtbaar en vindbaar bent, dan wordt het steeds lastiger om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn en te blijven.
Social Selling, Online Marketing, Content marketing, Netvlies marketing zijn allerlei termen die voorbij komen. Het valt niet mee om bij te blijven en ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zeker als je verantwoordelijk bent voor sales binnen een organisatie en iedereen een hele hoop van jou verwacht. All eyes on you...Social selling je komt er niet meer onderuit!

De realiteit is dat bijna al jouw (potentiële) klanten online actief zijn. De meeste aankopen beginnen online en bij zoekmachines zoals google en ook bij dit medium LinkedIn. We gebruiken LinkedIn steeds meer om goed geïnformeerd te blijven en zoeken ons suf naar informatie, kennis en de juiste mensen. De klantreis start vaak via Social Media en dan wil je graag dat jouw bedrijf in beeld is en niet je concurrent.

Jouw bestaande klanten verwachten bovendien ook van je dat je ze via onlinekanalen informeert en adviseert. Online actief zijn met behulp van social selling (online aan relaties bouwen) is noodzakelijk om succesvol te zijn of blijven in sales.Ik geloof in de combinatie van offline en online. Alleen aan online profilering heb je niks maar juist deze 2 combineren is een gouden zet.

Realiteit nu is dat we elkaar minder zo min mogelijk fysiek zien zien waardoor de onlineverbinding maken belangrijker is dan ooit. Vorig jaar heb ik al mijn vrije tijd gestopt in het maken van een online training die jou leert hoe je online een geweldige presentatie kan neerzetten. Ik heb al velen mee mogen nemen in de de techniek van zoom en leer je alles wat je nodig hebt om jouw kennis op de best mogelijke manier over te dragen. 

Hoe creëer je een goed fundament en hoe pak je de verkoop kansen online. Zie ze jou als expert en ben jij die persoon die ze willen volgen. Dit zijn vragen die ik van mijn klanten kreeg.

In de basis betekent Social Selling dat je kennis gaat delen om bij jou publiek een honger te creëren naar meer content. Ofwel, met relevante kennis en ervaring interesse wekken om steeds meer van jou te willen weten en in actie te schieten door contact met jou op te nemen.
Dit kun je doen door zelf het initiatief te nemen, of door slim te reageren op wat anderen online en offline doen of vragen. Social selling inzetten als noodzakelijk kwaad.

Je zit al jaren in het verkoop vak en jij laat je niet vertellen hoe sales gedaan moet worden. Jij bent die verkoper in hart en nieren. De eerste stap voor verkoopsucces online is: 'stop met verkopen, start met verleiden'. Ik wil je niet bang maken maar doe het toch.

Op de ouderwetse manier blijven verkopen door cold calling en het ouderwetse netwerk gaat niet meer voldoende zijn. Haak aan bij de huidige manier van verkopen combineer het offline en online stuk met elkaar. Op deze wijze ben jij optimaal zichtbaar en blijf jij goed scoren. Ik weet zeker dat je het leuk gaat vinden als je merkt hoeveel energie dit kan geven. Het is geen kommer en kwel verhaal maar een enorme kans om jezelf passend in de huidige tijd te profileren. En gekocht te worden. Sorry dat ik het zeg maar je bent toch gek als je dit niet wil. Wees een gidsWees een gids die klanten meeneemt in jouw wereld en laat zien wat voor mogelijkheden er zijn. Als je kennis gaat delen dan kan er niet zo veel misgaan. Laat klanten vanzelf naar je toekomen door te laten zien dat jij die expert bent.

Geef ze het gevoel dat je ze écht wilt helpen en doe dat vervolgens ook écht. Beloftes nakomen is ook Social Selling. Als mensen jou als die online expert gaan herkennen en erkennen dan ontstaan er magie. Je gaat merken dat je Social Selling steeds leuker gaat vinden en boekt het ene succes na het andere. Persoonlijk help ik veel bedrijven om hun verkoopteam om te vormen tot hun beste online ambassadeurs. Bedrijven onderschatten enorm de kracht van hun medewerkers. Wil jij met je team van start met social selling? Ik kan je helpen. Door samen met jou te bekijken wat bij jullie past kunnen we een goed fundament creëren, met als doel dat jullie hier zakelijk enorm van gaan profiteren. Ik leer je online zichtbaar te zijn op een manier die past bij jou, via social selling, Linkedln of andere platformen.Een keer sparren hierover dan kan altijd.